Den gröna revolutionen
Den viktigaste framsteget inom det moderna jordbruket under 1900talet kallas ofta den gröna revolutionen. Det är ett samlingsnamn på en mängd vetenskapliga och teknologiska uppfinningar som implementerades under 50 och 60 talet och ledde till att jordbruksproduktionen ökade radikalt och räddade miljontals människor från svält. Trots att befolkningen på jorden fördubblats under de senaste femtio åren så har produktionen av mat kunnat följa den ökningen och överträffat den. Anledningen till att det fortfarande finns svält och fattigdom är inte en för liten matproduktion utan snarare en snedfördelning av mat i värden, vilken i sin tur är en politisk och ekonomisk fråga.
Texten ur boken Matens filosofi av Henrik Lagerlund.
Bild av Peter Holgersson.
#Dengrönarevolutionen #Matensfilosofi #svält #fattigdom
Texten ur boken Matens filosofi av Henrik Lagerlund.
Bild av Peter Holgersson.
#Dengrönarevolutionen #Matensfilosofi #svält #fattigdom
Läs mer
Kommentarer
Bli den första att kommentera.