arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Dualism i det persiska köket

Dualism i det persiska köket

Persisk mat bygger fortfarande på traditioner och förändras inte av trender på samma sätt som västerländsk mat gör. En viktig del av den filosofin är att man utgår från ett tankesätt där vissa råvaror tillhör den så kallade kalla naturen, och andra råvaror tillhör den varma naturen. Dessa råvaror ska komplettera varandra, och persisk mat bygger även på uppfattningen att vissa personligheter är mer kalla, medan andra är mer varma. Dessa personligheter föredrar samtidigt mer av respektive råvara.

Denna filosofi är stark i Iran, och det medför att det iranska köket förblivit relativt traditionellt och inte påverkats i särskilt stor omfattning av omvärlden.

Läs mer

I Iran går recepten i arv

I Iran går recepten i arv

Sorbets historia i Iran

Sorbets historia i Iran

Första gången som afrikanska slavar frigavs i Persiska viken

Första gången som afrikanska slavar frigavs i Persiska viken

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.