arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Dadelrisotto - Addas polo ba khorma

Dadelrisotto - Addas polo ba khorma
  • 4-6 portioner
  • 250 g svarta linser
  • 250 g färska dadlar, urkärnade
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk smör
  • Ris enligt grundrecept

Blötlägg linserna i 5-10 minuter. Skölj dem noggrant. Tillaga ris enligt grundreceptet. Under tiden som riset kokas, tillsätt gurkmeja för vacker färg och god smak. Koka linserna under tiden i 10-15 minuter i en separat kastrull. Linserna ska kokas med dubbelt så mycket vatten som linser och 1tsk salt. Det gäller att vara försiktig så att linserna inte kokas för mycket då de ska kokas en gång till. De ska alltså fortfarande vara hårda när de kokats färdigt. Sila linserna och låt dem rinna av.

Koka upp 1dl vatten i en tredje kastrull och tillsätt de urkärnade dadlarna.

Koka dessa i ungefär 2 min. Sila ut dadlarna men spara vattnet de kokats i. Smält 1 tsk smör i en stekpanna. När stekpannan hettats upp, stek dadlarna med kanel i ungefär 1-2 minuter.

Tillsätt 1 tsk smör till en kastrull. Lägg sedan i valfri tahdig. Det går att använda antigen bröd, potatis eller, enligt södra Irans tradition, skinn av fisk. Efter detta bygger vi upp risotton enligt lagar-på-lager principen och varvar ris, linser och dadlar. Slutligen häller vi över vattnet som dadlarna kokats i så att smaken av dadlar inkorporerar hela kastrullens innehåll. Medan riset kokas, lätta på locket med jämna mellanrum för att lufta. Dra då även en gaffel eller sked genom blandningen så att samtliga lager blandas med varandra. Risotton är färdigkokt efter 15-20 minuter.

Läs mer

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Ranginak

Ranginak

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.