arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Recept

Filter

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

August 2 2023
4–5 pers 3 dl kidneybönor, blötlagda 2–3 dl hackad bladpersilja (utan stjälkar) 2 dl ...
Auberginegryta  Khoresht-e ghejme bademjan

Auberginegryta Khoresht-e ghejme bademjan

August 2 2023
5–6 pers 1 kg auberginer Salt och olja 2–3 dl gula eller röda linser 2 gula lökar Ca ...
Spenatsallad med yoghurt  Borani Spenat

Spenatsallad med yoghurt Borani Spenat

August 2 2023
 4personer 400 g färsk spenat (eller 1 paket fryst bladspenat) Olivolja 5–6 skalade vitlö...
vinbladsdolmar Dolme-e bargemo

vinbladsdolmar Dolme-e bargemo

August 2 2023
4 pers Inlagda vinblad 400 g lammfärs 11⁄2 dl kokta gula eller röda linser 1 gul lök ...
Samosas

Samosas

August 1 2023
Samosas Sätt ugnen på 225–250 grader. Tvätta och koka potatisarna knappt mjuka; de ska fort...
Sallad Olivieh

Sallad Olivieh

August 1 2023
Sallad Olivieh 4 pers som förrätt 6–7 medelstora potatisar 1⁄2 dl olivolja Salt och vi...
Borani bademjan/ Aubergine- och yoghurtdip

Borani bademjan/ Aubergine- och yoghurtdip

August 1 2023
Borani bademjan/Aubergine- och yoghurtdip 4–5 pers 2 stora auberginer Ca 3 dl tjock yoghurt 1...
Zeytoon parvardeh/ Oliver med granatäpple och valnötter

Zeytoon parvardeh/ Oliver med granatäpple och valnötter

August 1 2023
Zeytoon parvardeh/Oliver med granatäpple och valnötter 5–6 pers Ca 4 dl hela gröna oliver...
Ett perfekt ris

Ett perfekt ris

August 1 2023
  När man lagar mat i Iran börjar man med riset. Det är det viktigaste på bordet – ett flu...
Torshi Anbeh - Inlagd mango i vinäger

Torshi Anbeh - Inlagd mango i vinäger

October 8 2019
Torshi, alltså inlagda grönsaker och frukter, äts i hela mellanöstern. I Iran beror dess popularitet på att de kan användas för att balansera måltider mellan den varma och den kalla naturen.
Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho

Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho

October 8 2019
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra i buken på fisken. Hacka chilin. Skala och finhacka löken.
Ranginak

Ranginak

October 8 2019
En dadelefterrätt från södra Iran.
Dadelrisotto - Addas polo ba khorma

Dadelrisotto - Addas polo ba khorma

September 17 2019
Blötlägg linserna i 5-10 minuter. Skölj dem noggrant. Tillaga ris enligt grundreceptet. Under tiden som riset kokas, tillsätt gurkmeja för vacker färg och god smak.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.