Recept
Filter
Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi
August 2 2023
4–5 pers
3 dl kidneybönor, blötlagda
2–3 dl hackad bladpersilja (utan stjälkar)
2 dl ...
Auberginegryta Khoresht-e ghejme bademjan
August 2 2023
5–6 pers
1 kg auberginer
Salt och olja
2–3 dl gula eller röda linser
2 gula lökar
Ca ...
Spenatsallad med yoghurt Borani Spenat
August 2 2023
4personer
400 g färsk spenat (eller 1 paket fryst bladspenat)
Olivolja 5–6 skalade vitlö...
vinbladsdolmar Dolme-e bargemo
August 2 2023
4 pers
Inlagda vinblad 400 g lammfärs
11⁄2 dl kokta gula eller röda linser
1 gul lök
...
Samosas
August 1 2023
Samosas
Sätt ugnen på 225–250 grader. Tvätta och koka potatisarna knappt mjuka; de ska fort...
Sallad Olivieh
August 1 2023
Sallad Olivieh
4 pers som förrätt
6–7 medelstora potatisar
1⁄2 dl olivolja
Salt och vi...
Borani bademjan/ Aubergine- och yoghurtdip
August 1 2023
Borani bademjan/Aubergine- och yoghurtdip
4–5 pers
2 stora auberginer Ca 3 dl tjock yoghurt 1...
Zeytoon parvardeh/ Oliver med granatäpple och valnötter
August 1 2023
Zeytoon parvardeh/Oliver med granatäpple och valnötter
5–6 pers
Ca 4 dl hela gröna oliver...
Ett perfekt ris
August 1 2023
När man lagar mat i Iran börjar man med riset. Det är det viktigaste på bordet – ett flu...
Torshi Anbeh - Inlagd mango i vinäger
October 8 2019
Torshi, alltså inlagda grönsaker och frukter, äts i hela mellanöstern. I Iran beror dess popularitet på att de kan användas för att balansera måltider mellan den varma och den kalla naturen.
Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho
October 8 2019
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra i buken på fisken. Hacka chilin. Skala och finhacka löken.
Dadelrisotto - Addas polo ba khorma
September 17 2019
Blötlägg linserna i 5-10 minuter. Skölj dem noggrant. Tillaga ris enligt grundreceptet. Under tiden som riset kokas, tillsätt gurkmeja för vacker färg och god smak.