Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho
- 4-5 pers 1–1,2 kg hel, urtagen Odlad lax msc el krav (finns tillgängligt året runt)
- Öring (finns tillgängligt året runt) Odlad röding (finns tillgängligt året runt)
- Odlad regnbåge (finns tillgängligt året runt)
- Salt
- 1 färsk röd chilifrukt
- 1-2 gula lökar
- 1–2 vitlöksklyftor
- Ca 2 dl hackad färsk koriander
- 1 tsk Madrascurry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk tamarindpasta som rörts ut i
- 1 dl ljummet vatten 1 msk russin.
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra i buken på fisken. Hacka chilin. Skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek löken på medelvärme tills den fått en gyllene färg, tillsätt gurkmejan. Hacka vitlöken, koriandern och chilin och rör ner dem i stekpannan. Tillsätt Madrascurry och tamarindpasta och de avrunna russinen.
Blanda i röran och låt röran puttra några minuter. Fyll fisken med denna blandning och stäng ev. med tandpetare eller bind om med snöre som fungerar i ugnen. Pensla fisken med olja, lägg på ett ugnsfast fat. Stek mitt i ugnen ca 20–30 minuter tills fisken är genomstekt. Det går även utmärkt att grilla fisken på utomhusgrill. Servera med ris.
Läs mer
Kommentarer
Bli den första att kommentera.