arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho

Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho
  • 4-5 pers 1–1,2 kg hel, urtagen Odlad lax msc el krav (finns tillgängligt året runt)
  • Öring (finns tillgängligt året runt) Odlad röding (finns tillgängligt året runt)
  • Odlad regnbåge (finns tillgängligt året runt)
  • Salt
  • 1 färsk röd chilifrukt
  • 1-2 gula lökar
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • Ca 2 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk Madrascurry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk tamarindpasta som rörts ut i
  • 1 dl ljummet vatten 1 msk russin.

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra i buken på fisken. Hacka chilin. Skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek löken på medelvärme tills den fått en gyllene färg, tillsätt gurkmejan. Hacka vitlöken, koriandern och chilin och rör ner dem i stekpannan. Tillsätt Madrascurry och tamarindpasta och de avrunna russinen.

Blanda i röran och låt röran puttra några minuter. Fyll fisken med denna blandning och stäng ev. med tandpetare eller bind om med snöre som fungerar i ugnen. Pensla fisken med olja, lägg på ett ugnsfast fat. Stek mitt i ugnen ca 20–30 minuter tills fisken är genomstekt. Det går även utmärkt att grilla fisken på utomhusgrill. Servera med ris.

Läs mer

Ranginak

Ranginak

Dadelrisotto - Addas polo ba khorma

Dadelrisotto - Addas polo ba khorma

Torshi Anbeh - Inlagd mango i vinäger

Torshi Anbeh - Inlagd mango i vinäger

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.