arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho

Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho
  • 4-5 pers 1–1,2 kg hel, urtagen Odlad lax msc el krav (finns tillgängligt året runt)
  • Öring (finns tillgängligt året runt) Odlad röding (finns tillgängligt året runt)
  • Odlad regnbåge (finns tillgängligt året runt)
  • Salt
  • 1 färsk röd chilifrukt
  • 1-2 gula lökar
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • Ca 2 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk Madrascurry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk tamarindpasta som rörts ut i
  • 1 dl ljummet vatten 1 msk russin.

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra i buken på fisken. Hacka chilin. Skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek löken på medelvärme tills den fått en gyllene färg, tillsätt gurkmejan. Hacka vitlöken, koriandern och chilin och rör ner dem i stekpannan. Tillsätt Madrascurry och tamarindpasta och de avrunna russinen.

Blanda i röran och låt röran puttra några minuter. Fyll fisken med denna blandning och stäng ev. med tandpetare eller bind om med snöre som fungerar i ugnen. Pensla fisken med olja, lägg på ett ugnsfast fat. Stek mitt i ugnen ca 20–30 minuter tills fisken är genomstekt. Det går även utmärkt att grilla fisken på utomhusgrill. Servera med ris.

Läs mer

Ranginak

Ranginak

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Torshi Anbeh - Inlagd mango i vinäger

Torshi Anbeh - Inlagd mango i vinäger

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.