arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Ranginak

Ranginak

En dadelefterrätt från södra Iran. Som vi har berättat kring den iranska matfilosofin så ska man balansera kall natur med varm natur eftersom man äter väldigt mycket fisk och skaldjur i södra Iran då det är dessa råvaror man framförallt har tillgång till så måste man kombinera detta med den varma naturen. Dadlar är en frukt som man har mycket god tillgång till runt Persiska Viken och de serveras ofta vid sidan av fiskrätter och kan då väljas att ätas som en efterrätt som balanserar måltiden genom att bidra med ett element från just den varma naturen.

  • 4-5 personer 
  • 300g färska dadlar
  • 100g valnötter
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk brunt socker
  • 3dl vetemjöl
  • 1dl matolja 

Kärna ur dadlarna. Dela valnötterna på mitten. Stoppa sedan en bit valnöt i varje dadel som ett utbyte mot kärnan. Ställ dadlarna upprätta på en tallrik och pressa dem mot varandra så att de formar en liten kulle. Häll mjölet i en stekpanna och stek det på låg värme i ungefär 10 minuter tills det fått en något brun färg. Sila mjölet och häll tillbaks det i stekpannan. Tillsätt matolja under upprörning. När oljan och vetemjölet blandats med varandra tillsätts brunt socker och kanel och blandningen rörs återigen om. Häll blandningen över dadlarna och garnera med lite hackade valnötter och kanel.

Läs mer

Dadelrisotto - Addas polo ba khorma

Dadelrisotto - Addas polo ba khorma

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho

Fylld ugnsbakad fisk - Mahi Ba Hasho

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.