arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

4–5 pers

3 dl kidneybönor, blötlagda

2–3 dl hackad bladpersilja (utan stjälkar)

2 dl hackade korianderblad

4–5 msk hackad bockhorns- klöver (eller 2–3 tsk torkad)

3 dl hackad salladslök eller purjolök

Ca 200 g putsad färsk spenat (eller fryst bladspenat)

Ca 1 dl matolja 2–3 gula lökar

600–700 g grytbitar av lamm eller lammbog med ben

Ca 1 liter lamm- eller grönsaksbuljong

8–10 vitpepparkorn

2 tsk gurkmeja

2 torkade limefrukter

1–1 1⁄2 dl pressad citron

Ca 2 msk koncentrerad tomatpuré

Salt och peppar

Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i ca en timme. Låt dem rinna av och skölj med rinnande kallt vatten i ett durkslag.

Värm olja i en gryta och fräs hälften av löken gyllen- brun och tillsätt de hackade örterna under omrörning. Häll över i en skål.

Skär lammköttet i stora grytbitstärningar. Stek till- sammans med den hackade löken i pannan med lite olja. Stek ca 10 minuter och vänd bitarna med stekspade. Lägg till kryddorna.

Häll de frästa örterna i grytan med köttet och häll på buljong så att det precis täcker. Pricka några hål i limefrukterna med vass kniv och lägg ner i grytan. Koka upp och sjud under lock ca 30 minuter, sänk värmen och låt grytan koka ytterligare en timme.

Lägg i bönorna, späd eventuellt med lite mer buljong och koka ca 20 minuter tills bönorna är mjuka och köttet mört. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.

Servera med kokt ris och kall yoghurt till.

Läs mer

Auberginegryta  Khoresht-e ghejme bademjan

Auberginegryta Khoresht-e ghejme bademjan

Spenatsallad med yoghurt  Borani Spenat

Spenatsallad med yoghurt Borani Spenat

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.