Spenatsallad med yoghurt Borani Spenat
4personer
400 g färsk spenat (eller 1 paket fryst bladspenat)
Olivolja
5–6 skalade vitlöksklyftor Salt och vitpeppar
Ca 1⁄2 liter naturell yoghurt
Rensa spenaten från grova stjälkar, skölj och låt rinna av i durkslag. Klappa den torr i en handduk och skär den i bitar.
Värm lite olja i en stekpanna och fräs hastigt spena- ten med 1–2 hackade vitlöksklyftor; bara 1–2 minuter medan du vänder den hela tiden.
Häll över spenaten i en skål, pressa över färsk vitlök och häll på den kalla yoghurten. Vänd ihop spenat, yoghurt och vitlök och krydda med salt och peppar. Man kan även garnera med lite kanelstång.
Servera som en frisk sallad, gärna till grillade kött- rätter.
Läs mer
Kommentarer
Bli den första att kommentera.