Sallad Olivieh
Sallad Olivieh
4 pers som förrätt
6–7 medelstora potatisar
1⁄2 dl olivolja
Salt och vitpeppar
Ca 3 dl kokt/stekt kyckling i små bitar
2 dl gröna ärter (tinade)
Ca 1 1⁄2 dl hackade grönsaks- pickels eller saltgurka
3 hårdkokta ägg
Hackad, urkärnad tomat till garnering
Dressing:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche Saft av 1 citron
Koka potatisarna, skala dem och mosa dem med lite av kokvattnet och olivolja. Krydda med salt och peppar. Rör ihop en dressing av majonnäs, crème fraiche och citronsaft.
Blanda potatismoset med dressingen.
Hacka äggen fint. Blanda hackad kyckling, ärter, pickels eller saltgurka och ägg i moset. Häll upp i en skål, garnera med bitar av pickels/saltgurka och hackad tomat och servera.
Läs mer
Kommentarer
Bli den första att kommentera.