arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Samosas

Samosas

Samosas

Sätt ugnen på 225–250 grader.
Tvätta och koka potatisarna knappt mjuka; de ska fort- farande ha en hård kärna. Låt svalna, skala och tärna.

Sätt åt sidan.

Skala och hacka lök, vitlök och chili. Fräs löken mjuk i olja, rör i chili och övriga kryddor och stek
1 minut under omrörning. Lägg i lammfärsen, stek och mosa med en gaffel tills färsen är smulig. Lägg i potatistärningarna, späd med lite vatten och koka upp. Sjud några minuter. Krydda med salt och peppar och låt röran svalna.

Lägg ut ett filoark på mjölat bord, pensla med olja och lägg på nästa ark. Dela arken i 4 delar. Lägg på
2 msk fyllning och vik ihop till ett paket med skarven neråt: pensla ev. kanten med äggvita så att den håller ihop.

Vill man göra trekantiga samosas skär man filodegs- bitar som är ca 12 x 40 cm långa, lägger dem dubbla med penslat smör emellan och lägger 1 stor msk fyllning i ena hörnan. Sedan viker man över degen till en trekant och fortsätter att vika på snedden – än mot den ena sidan, än mot den andra – tills man kommer till sista deghörnan. Det kräver lite träning.

Pensla de fyllda samosas med vispat ägg och grädda på plåt mitt i ugnen 8–10 minuter tills de är guldgula.

Läs mer

Sallad Olivieh

Sallad Olivieh

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

vinbladsdolmar Dolme-e bargemo

vinbladsdolmar Dolme-e bargemo

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.