arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Borani bademjan/ Aubergine- och yoghurtdip

Borani bademjan/ Aubergine- och yoghurtdip

Borani bademjan/Aubergine- och yoghurtdip

4–5 pers

2 stora auberginer Ca 3 dl tjock yoghurt 1 gul lök
Ca 3 vitlöksklyftor 
Ca 2 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 msk torkad mynta Salt och peppar
Ev. 1 kuvert saffran

Sätt ugnen på 225–250 grader. Skär några snitt i auberginerna på längden och stek dem på het plåt mitt i ugnen ca 20–25 minuter tills de är genomstekta, lite brynta och skalet är mjukt och skrynkligt. Vänd dem under stekningen. Låt dem svalna.

Skär auberginerna i bitar, lägg dem i en sil och låt dem stå och rinna av. Mosa dem med en gaffel.

Hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i oljan. Blanda löken med yoghurt, mosad aubergine, mynta och citronsaft och krydda med salt och peppar. Häll upp i en skål.

Servera med bitar av varmt bröd som ett dip.
På en del håll i Iran garnerar man med saffran. Lös upp det i lite hett vatten.

 

Läs mer

Zeytoon parvardeh/ Oliver med granatäpple och valnötter

Zeytoon parvardeh/ Oliver med granatäpple och valnötter

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Lammgryta med lime, grönt och kidneybönor Khoresht-e ghormeh sabzi

Sallad Olivieh

Sallad Olivieh

Kommentarer

Bli den första att kommentera.
Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.Klicka här för att fortsätta shoppa.