Zeytoon parvardeh/ Oliver med granatäpple och valnötter

Zeytoon parvardeh/Oliver med granatäpple och valnötter
5–6 pers
Ca 4 dl hela gröna oliver (urkärnade)
1 1⁄2 dl valnötter
4 vitlöksklyftor
5-6 msk granatäppelsirap
1⁄2 granatäpple (fruktköttet)
Salt och vitpeppar
1 tsk golparpulver, om möjligt (se ingredienslistan sid 115)
1 msk olivolja
Hacka oliverna grovt. Rosta valnötterna på en het stekpanna ett par minuter under omrörning. Låt svalna.
Hacka valnötterna grovt.
Blanda oliver, valnötter och finhackad vitlök med granatäppelsirap och hackat fruktkött av granatäpple.
Blanda väl, krydda med salt, peppar och ev. golpar- pulver, ringla över olivoljan och häll upp i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
Läs mer
Kommentarer
Bli den första att kommentera.